Kvíz nevet a végén?

ingyenes közösségi társasjáték
nyomtasd ki és játssz!

tudás — taktika — párbaj — egyszerű szabályok — izgalmas játék

...sok-sok kérdéssel!

Játékszabály

A játék előkészülete:
A játékosok felváltva tesznek egy-egy témakör kártyát a témaköröket jelölő lapra, bábuikat (minden játékos kettőt-kettőt) pedig a színüknek megfelelő rajtmezőre helyezik. A dobásmutató kezdetben a 3-as értéken van, ezt szintén a színüknek megfelelő dobókocka-sávra helyezik.

A játék menete:
A játékosok felváltva lépnek, az óramutató járása szerinti sorrendben, mint a hagyományos Ki nevet a végén? játékban. Bábuikkal a pályán is az óramutató járásának megfelelő irányban mozognak.

Kezdetben a 3-as értékben van a dobásmutató, a játékot kezdő játékos tehát az egyik bábujával 3-at lép előre. Az adott bábuval történő első lépéskor bármelyik kérdés-kategória választható, később csak az, amelyik kategória-szimbólumon az a bábuja áll, amelyikkel lépni kíván.

Jó válasz esetén:
1) Legfeljebb annyi mezőt előre lép a bábujával, amennyi a dobásmutatója (előre léphet kevesebbet is, ha ezzel számára előnyösebb mezőre lép, például azt a témakört jobban kedveli).
2) A dobásmutatóját (ha nem hatos) feljebb lépteti.

Rossz válasz esetén:
1) Ugyan azon a mezőn marad, vagy egy mezőt visszaléphet, ha ezzel számára előnyösebb mezőre lép. 2) A dobásmutatóját (ha nem egyes) lejjebb lépteti.

Párbaj:
Ha olyan mezőn áll, amin egy másik játékosnak is van bábuja, és azzal a bábuval kíván lépni, akkor "párbaj" következik. Ekkor a kategória-szimbólumnak megfelelő kérdéskategóriában egy tippelős kérdéskártyát kell húzni. A párbajt a másik bábu (vagy akár bábuk, hiszen 3-an vagy 4-en is állhatnak egy mezőn) játékosával (játékosaival) kell vívni. Akinek a tippje a legközelebb van a helyes válaszhoz, az előre lép legfelejbb annyit, amennyi a párbajban résztvevők dobásértékének maximuma. A másik játékos (vagy a többi másik játékos) pedig ugyan ennyit visszalép.

Speciális szabály:
Akinek az első bábuja beér a célba, annak a másik bábuja előreléphet legfeljebb annyit, amennyi a dobásértéke.

A játékot az nyeri, akinek elsőként ér mindkét bábuja a célba.


kapcsolatgy.i.k.oldaltérkép
Kvíz nevet a végén?
2014.